Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

I huvudet på Hamrén

Till trikolorens land ska 23 noga utvalda herrar fara. Urvalet är stort men platserna få. Mannen som tänder hoppet för vissa och släcker hoppet för andra likt en bödel med död i blicken heter Erik Hamrén. Hamrén, som ju ersätts av Janne Andersson, efter mästerskapet kommer för alltid att bli ihågkommen för resultatet i kommande EM där Sverige, som bekant, tar sig an Irland, Italien och Belgien i något som får kategoriseras som en tuff grupp. Sverige har dock krånglat sig vidare från tuffa grupper förr, minns gärna VM 2002. Att Hamrén för all framtid kommer att få identifiera sig med, och utvärderas utifrån, resultatet från sitt sista mästerskap gör ju att truppen han tar ut måste vara en trupp som är i form och som verkligen kan göra bra resultat. Den gode Hamrén måste kanske svälja stoltheten för att rädda sitt rykte...

Så, vem får då resa med Erik Hamrén, Marcus Allbäck och deras stab till Frankrike? Här nedan presenterar jag 23 namn som jag hade tagit med mig till Frankrike, det återstår att se hur många spelare Hamrén och jag har gemensamt.

Vi början som brukligt i de bakre regionerna, närmare bestämt med målvakterna. Andreas Isaksson, som gör sitt sista mästerskap, känns given. Liksom de danska giganterna FCK's keeper Robin Olsen, som passerat den väldigt petade Kristoffer Nordfeldt i hierarkin. Nämnde Nordfeldts brist på speltid tror jag ligger honom i fatet, han får följa EM från TV-soffan. Hamréns tredjemålvakt då? Det brukar vara en ung, talangfull målvakt som kan ta över på sikt. Jag tror valet står mellan Patrik Carlgren och Johannes Hopf. Jag tror att Carlgrens insatser i U21-landslaget fäller avgörandet till hans favör.

Målvakter: Andreas Isaksson, Robin Olsen och Patrik Carlgren.

Vidare till backlinjen där Hamréns försvarsgeneral Andreas Granqvist känns lika given som hans eviga högerback Mikael Lustig. IFK Göteborgs Emil Salomonsson har inlett säsongen fint men hans brist på internationell erfarenhet lär vara en anledning till att han får stanna hemma. Med i diskussionen har också Malmös offensiva duracellkanin Anton Tinnerholm varit men hans svajiga inledning på säsongen har sänkt hans aktier. Jag tror istället att Hamrén väljer den flexibla Pierre Bengtsson, som spelat både till höger och vänster i backlinjen.  Granqvists kompanjon i mittförsvaret lär bli Erik Johansson. Konkurrenter till dem tror jag att den rutinerade räven Jonas Olsson blir tillsammans med den unge Viktor Nilsson-Lindelöf. Den sistnämnda har imponerat i såväl den gångna sommarens U21-EM som i klubblaget Benfica i både ligan och i Champions League. Han kan även, med fördel användas som ytterback. På vänsterbacken är Martin Olsson given. Här anser jag att Hamrén får svälja stoltheten och ta med Oscar Wendt. Allt annat är tjänstefel. Wendt är ordinarie i sitt Mönchengladbach och en högt rankad back i tyska Bundesliga. Ludvig Augustinsson är egentligen värd en plats men två vänsterbackar får räcka.

Försvarare: Mikael Lustig, Pierre Bengtsson, Erik Johansson, Andreas Granqvist, Jonas Olsson, Viktor Nilsson-Lindelöf, Martin Olsson och Oscar Wendt.

Nu till den kanske svagaste positionen i mina ögon, yttermittfälts-platserna. Sebastian Larsson får åka med trots en svag säsong. Han får sällskap av Jimmy Durmaz och Emil Forsberg. Av de tre är det väl egentligen bara Forsberg som känns riktigt het. Erkan Zengin lämnas utanför till förmån för en extra innermittfältare. Hade gärna sett att Sam Larsson fått chansen men hans brist på landskamper gör det osannolikt. Albin Ekdal och Kim Källström är det naturliga och givna paret i maskinrummet. Oscar Lewicki är en kompetent defensiv mittfältare som gjort nytta för både U21-landslaget och det "stora" landslaget när han fått chansen. Kompetenta defensiva mittfältare blir viktiga i sommar så Lewicki får en biljett till Frankrike. Det får också den fysiskt starka trotjänaren, och råskinnet, från Ryssland, Pontus Wernbloom. Jag vill också ge plats åt U21-landslagets förra lagkapten, som ju fick lyfta den åtråvärda pokalen i somras, Oscar Hiljemark som efter en fin säsong i Palermo är värd chansen.

Mittfältare: Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Kim Källström, Oscar Lewicki, Pontus Wernbloom, Oscar Hiljemark, Jimmy Durmaz och Emil Forsberg.

Längst fram hittar vi truppens mest givna, kapten Zlatan Ibrahimovic. Ingen förklaring behövs. Bredvid sig får han sin kronprins John Guidetti som trots allt gjort en ganska okej säsong i Spanien. Marcus Berg, som spottar in mål i Grekland, får också en biljett. Isaak Kiese-Thelin är en spelartyp man kan ha nytta av, men bristen på speltid gör det ganska otroligt att han tas ut till EM. Månadens Allsvenska spelare Christoffer Nyman skulle kunna få en chans att åka med för att se och lära inför kommande mästerskap. Platsen lär dock, med all rätt, gå till fjolårets Allsvenska skyttekung, tillika Nymans lagkamrat Emir Kujovic.

Anfallare: Zlatan Ibrahimovic, John Guidetti, Marcus Berg, Emir Kujovic.

Håller du med mig om truppen? Har du andra förslag? Imorgon tas truppen ut, spännande för alla oss fotbollsidioter runt om i landet.

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av fjtandersson

Kommentera